Clicky

30 november
Vandaag werd in Hengelo de eerste wedstrijd van de hengstencompetitie georganiseerd.

Franklin startte de in Zangersheide goedgekeurde hengst Casmir Z ( Cartetano Z x Jackson) in de klasse ZZ die samen met de klasse Z verreden werd.
Casmir Z sprong goed en dit leverde zowel in de 1e omloop en in de barrage twee foutloze ronde op. Dit resulteerde in een mooie 4
de plaats!!

De volgende wedstrijd van de hengstencompetitie zal 14 december in Roosendaal plaatsvinden.

7 december
Deze avond werd onze Beemdgraaf (Quasimodo  x Lux) geveild op de “Expo Talent Sale” in Hengelo.
Wij wensen Wesley Heijdens heel veel succes en rij plezier met dit zeer getalenteerde springpaard.

10 december
Anne en Franklin vertrokken al vroeg in de ochtend richting Ermelo met de jonge hengst (Veron x Zuidhorn) voor de eerste selectieronde van de KWPN hengstenkeuring, nadat hij zich goed liet zien op het straatje mochten we na bijna 9 uur wachten eindelijk eens gaan losspringen,  dat deed hij goed maar miste na de lange dag net iets van de scherpte die hij normaalgesproken wel heeft, mede hierdoor mocht hij helaas niet door naar de 2
de ronde, evenwel we zijn nog steeds erg blij met hem en hebben veel vertouwen dat het een goed sportpaard zal worden.

11 december
Vandaag werd er op L niveau gereden bij Paardensportvereniging St. Hubertus in Lisse.
Franklin startte met 2 jonge paarden en Maikel met Uncroyable, de jonge paarden onder Franklin hadden beiden een fout maar sprongen verder goed, Maikel reed 2 mooie foutloze rondjes wat een welverdiende 5 de plek opleverde.

14 december
Vandaag nam Franklin deel aan de tweede hengstencompetitie in Roosendaal, met Casmir Z (Caretano Z x Jackson) onder het zadel reed hij een ZZ parcours dat in handicap met het Z werd verreden.

Na 2 mooie foutloze rondes resulteerde dit, net als de eerste hengstencompetitie in Hengelo, wederom op een mooie 4de plaats, waar we, gezien het sterke en omvangrijke deelnemersveld, zeer tevreden mee zijn.

27 december
Vandaag zijn Maikel en Franklin naar Oudkarspel geweest om daar L te springen
dit resulteerde in een 5
de plek voor Maikel op Uncroyable en voor Franklin een overwinning met Betagravin en een 6de plek met Cartier de Musk.

Met deze mooie resultaten zijn zowel Maikel als Franklin geplaatst voor de finale aanstaande vrijdag die weer een selectie wedstrijd is voor jumping Amsterdam.


28 december
Tussen de finale wedstrijden van de Noord-Hollandse Spring Cup, die deze week bij Indoor-Beukers  zijn georganiseerd, werden vandaag de hindernissen aan de kant gezet om plaats te maken voor de Z2 dressuurpiste met kür op muziek, 22 combinaties deden mee om het fel begeerde startbewijs voor Jumping-Amsterdam te winnen.

Anne nam deel met Astrix en Zareno, Astrix was start nummer 1 en dit was voor hen een groot voordeel, nadat de amazones met hun paard de baan mochten verkennen, konden Anne en Astrix gelijk beginnen zonder eerst weer terug te moeten naar de losrij bak, Astrix vond het nog steeds wat spannend maar hij was veel minder afgeleid dan vorig jaar, hij scoorde netjes met 64.19 procent en eindigde hiermee in de middenmoot.

Zareno was de laatste die aan start kwam, hij was goed in vorm en Anne reed met hem een hele goede proef, dit werd beloond met maar liefst 70.19 procent en een vierde prijs! Hiermee waren we ook erg tevreden omdat er een erg sterk deelnemersveld aanwezig was.
1 januari

De beste wensen.
Een goede gezondheid
en bergen van geluk,
Voorzien van véél gezelligheid,
een héél jaar aan een stuk.


8 januari
Vandaag startte Maikel met Peolita en Uncroyable op het jaarlijks terugkerende oliebollen-concours in Wormerveer.

Hij begon in de B en reed een mooi foutloos parcours HC met Peolita, daarna wisselde hij van paard en met Uncroyable onder het zadel sprong hij het eerste L parcours met een fout in de barrage wat hem extra motiveerde voor het tweede L parcours.

Het tweede L parcours verliep helemaal zoals we het van te voren hadden uitgestippeld  en werd ook nog eens bekroont met de eerste plaats in het eindklassement waar we natuurlijk heel erg blij mee zijn, tevens is dit de eerste overwinning in het L voor Maikel met Uncroyable.
Maikel met Peolita

7 januari
Dressuur in Benningbroek, Anne en Elisabeth reden vandaag in de klasse Z1, Z2 en ZZ-Licht.
Anne startte in het Z2 Astrix en Zareno, in de eerste proef won Astrix met 227 punten en werd Zareno tweede met 222 punten.
In de tweede proef werd er stuivertje gewisseld en won Zareno met 235 punten en moest Astrix genoegen nemen met de tweede plek en 223 punten.

Elisabeth maakte na een jaar haar rentree in de wedstrijd piste, met Wianna kwam ze uit in het ZZ-Licht.
Ondanks haar twee niet geheel foutloze proeven reed ze toch mooie scores van 215 en 223, dit was ook goed voor twee eerste prijzen!

Kring-kampioenschappen dressuur
De kring-kampioenschappen dressuur zijn voor Stal Posmus goed verlopen.
Op 14 januari hebben Elisabeth en Anne gereden in Barsingerhorn. Elisabeth reed met Wianna in het ZZ-Licht en werd kampioen! Hierbij dus ook geselecteerd voor de regiokampioenschappen.
Anne reed Astrix en Zareno in het Z2, Astrix behaalde goede scores maar werd niet geselecteerd.
Zareno maakte alles goed, want ook Anne en Zareno werden kampioen! Hierbij eveneens door naar de regiokampioenschappen.

Zondag 15 januari startte Anne met bravo in het M1 en ook dit pakte goed uit, ze werden vierde en behaalde hiermee een startplek voor de regiokampioenschappen.

Op 21 en 22 januari was het de beurt aan Pascale en Fleur.
Pascale reed met haar paard Bugatti in het M1 en behaalde hier in een vierde plek, plus een start bewijs voor de regiokampioenschappen.
Fleur reed met haar paard Humarias Cocoa in het L2 en ook zei werden vierde en dit leverde ook voor Fleur een startbewijs voor de regiokampioenschappen op!

De regiokampioenschappen zullen in het weekend van 4 en 5 februari plaats vinden in Benningbroek.