Clicky

19 januari
Vandaag was de dag waar Maikel al zolang naar uitkeek, met Uncroyable een L parcours springen in de arena van Jumping Amsterdam.
Maikel was natuurlijk zenuwachtig maar kon dit tijdens het springen goed beheersen en plaatste zich uiteindelijk op een mooie 8
ste plek van de 35 deelnemende combinaties.
Dit succes geeft Maikel een grote stimulans om verder te trainen naar de volgende wedstrijd, uiteraard zijn wij ook erg trots op Maikel en de merrie Uncroyable die bij ons op stal heel toepasselijk naar de naam Quicky luistert.

Franklin sprong met Betagravin eveneens het L parcours en later op de dag met de merrie Venjolie en de ruin So-It-Be het 1,30m Z parcours.
Met Venjolie behaalde hij een 8
ste plek en So-It-Be had helaas een tijdfout.

Een mooie en geslaagde eerste dag van Jumping Amsterdam waar we ook de rest van het weekeinde hebben genoten van het fantastische hippische evenement.
Ook Stijn genoot op Jumping Amsterdam

25 februari
Vanochtend in alle vroegte, even voor zessen, vertokken Franklin en Maikel van stal om op concours te gaan naar Warga.
Dit mooie concours in Friesland was, na een noodgedwongen rustperiode door de strenge vorst, de eerste wedstrijd van deze maand voor de paarden.

De zes meegenomen paarden sprongen allemaal foutloos waarbij So-It-Be zich met een derde plek als beste wist te plaatsten op deze heerlijke wedstrijddag.

24 februari
Vandaag heeft het reclamebedrijf Signalo de logo’s van onze twee sponsors, De Band uitzendbureau en Signalo, op onze ‘horsetruck’ geplaatst.

31 januari
Elisabeth en Franklin hebben vandaag met succes de cursus         afgesloten met een diploma, reden dus voor een klein feestje en een groepsfoto met de mede cursisten.
 
BHV

  Een BHV-er (bedrijfshulpverlener) is een persoon
  binnen een bedrijf die hulp kan bieden bij calamiteiten
  (brand blussen, evacueren van mensen, EHBO, etc.).

24 februari
Vanavond deed Anne mee aan de eerste selectieronde van de MacRider-Cup bij de wedstijdstal van Yasmin Dressage in de Noordbeemster.
De winnaars van deze eerste dressuurcompetitie selecteren zich voor de regionale selectieronde die weer toegang kan geven tot de landelijke kwart- halve- en finaleronde waar de winaars een jaarlang begeleiding door een professionele coach en een sponsorcontract met MacRider kunnen verdienen.

In de klasse L deed Anne mee met het paard van Kim van Hezik , Cum Laude.  Hij deed het supergoed maar helaas geen eerste plaats.
In de klasse Z kwam Anne met Zareno aan start, Zareno liep ook erg fijn en behaalde in deze klasse wel de eerste plek, waarmee hij en Anne zich selecteerde voor de volgende ronden.
De datum en plaats zijn nog niet bekend, maar de regionale selectie zal plaats vinden in Juni.

16 maart
Vanmiddag rond halfvijf is onze fokmerrie Jewel (v. Amethist) bevallen, binnen een uur was het gezonde merrieveulen van de hengst Spartacus al in de benen op zoek naar de eerste moedermelk.

17 maart
We willen graag onze pensionklant Laura Wester met haar pony Oudelands Floris feliciteren met de overwinning deze middag in het M springen bij de Beemster-ruiters.

18 maart
Vandaag zijn Franklin en Maikel met een volle vrachtwagen paarden naar het
Noord-Hollandse Blokker gereden.
Ter gelegenheid van het 25 jarige bestaan van manege de Eenhoorn heeft men daar een competitie georganiseerd over drie wedstrijden met een goed gevulde prijzenpot.

Maikel sprong in het L met de merrie Uncroyable (v. Quickstar) een zeer mooie en snelle barrage wat goed was voor de eindoverwinning,  Franklin plaatste zich met de jonge hengst Cartier de Musk (v. Diamant de Semilly) als vierde in deze rubriek.

In de M rubriek sprong Franklin eenvoudig naar een eerste plaats met de van Nicole Balla geleende Quidam des Courlees.
In de daarop volgende Z rubriek sprong Franklin ook heel goed, met onder het zadel de paarden Venjolie en So-It-Be wist hij de eerste en tweede prijs in de wacht te slepen.

Om de dag in stijl af te sluiten was er ook nog een eerste prijs in de zwaarste rubriek, het ZZ, waarin Franklin de hengst Casmir Z uitbracht.

Al met al een zeer geslaagde dag voor de springruiters van Stal Posmus.
Maikel met Uncroyable


15 april
Vanmiddag is Maikel met de merrie Uncroyable naar Ouderkerk a/d Amstel gegaan om daar in het L te starten, dit resulteerde in een mooie tweede plek waar we zeer tevreden mee zijn.

12 april
Anne is vanochtend samen met Eleonore en Zareno met de vrachtauto naar Moorsele gereden als vervolg op het Portugal avontuur, dit alles als voorbereiding op de Paralympics in Londen deze zomer.

Op donderdag stond alleen de veterinaire keuring op het programma en op vrijdag ging de wedstrijd van start.
De eerste proef verliep goed, ondanks twee foutjes een score van 66.7%.
De tweede dag  ging er door de harde wind een bloembak om tijdens de proef,  Zareno  was hierdoor nogal gespannen en minder geconcentreerd waardoor er niet meer punten werden gegeven dan 63.5%.
De laatste dag maakte gelukkig dat weer goed, want de kür op muziek verliep super en ze wonnen met 70.5%!
Met deze goede afsluiter zijn Anne, Eleonore en Zareno zondagmiddag weer huiswaarts gekeerd.

De volgende wedstrijd voor Eleonore en Zareno zal plaatsvinden in Mannheim (DUI) dat start op 5 mei.

18 april
Vandaag is Franklin naar Soest geweest waar hij een derde plek met Cartier de Musk en een overwinning behaalde met So-It-Be, verder liep de ruin Zuidhoeve en de merrie Venjolie een mooi foutloos parcours.
Clinograaf ging voor de eerste maal mee en sprong een foutloos HC rondje,
dit alles bij lekker weer in de mooie buitenbak van Johan Laseur.