Clicky

8 juli
Op een door de aanhoudende regen erg drassig geworden weiland nabij het dorpje Barsingerhorn heeft Elisabeth een Z1 startplek voor de regio kampioenschappen van hoofddorp in de wacht gesleept.

Met 213 punten in de eerste proef en 219 punten in de tweede proef werd ze met het paard Bravo als tweede geplaatst in het Z1 op het vandaag verreden kring kampioenschap.

12 juli
Vandaag zijn we met de jonge paarden naar CSI Twente afgereisd.

Bij de vijfjarigen startte Franklin met Clinograaf (Quasomodo Z x Elmshorn) en de goedgekeurde hengst Cartier du Musk (Diamant de Semilly x Calypso x Ibrahim).
Clinograaf had helaas 2 balkjes, maar liet ook goede dingen zien. 
Cartier du Musk sprong erg goed en liet een mooie foutloze omloop zien.

Bij de vierjarigen startte Franklin met D' Almegravin (Quasomodo Z x Elmshorn) en de goedgekeurde Zangersheide hengst Desperado (Argetinus x Calypso x Ibrahim).
D' Almegravin sprong goed en kreeg een 7.5 voor het springen en 7.3 voor het gaan tussen de hindernissen, helaas viel er een balk dus kwamen er twee punten in mindering, toch zeer tevreden met dit resultaat aangezien dit paard nauwelijks concourservaring heeft. 

Desperado sprong erg goed, hij kreeg een 8.5 voor het springen en een 8.3 voor het gaan tussen de hindernissen, met deze punten eindigde hij op een mooie vierde plek en plaatste zich hiermee voor de winning-round op het hoofdterrein. 
In deze winning-round (onderdeel VION-cup) eindigde hij op een mooie zesde plaats!

Een goed resultaat waarmee we heel blij mee zijn!

3 augustus
Vandaag goed gereden op het terrein van Pascal Uytendaal waar veel natuurlijke hindernissen waren opgenomen in een zeer grote wedstrijd piste van Jumping Breda.

In het L sprong Franklin de jonge Desperado (v Argentinus) met 1 fout een mooi parcours op dit kijkerige derby terrein, zijn halfbroer Cartier du Musk (v Diamant de Semilly) liep in het M een mooie foutloze ronde wat goed was voor een volgprijs.

Verder had Franklin voor deze gelegenheid (Maikel was op vakantie) het paard van Maikel mee, Uncroyable (v Quickstar) deed het heel goed en plaatste zich als vierde na twee foutloze omlopen in het Z.
Tenslotte was er nog een eerste plaats voor Casmier Z (v Caretano Z) in het ZZ. 

Een mooie zeer geslaagde dag met dank aan David en het vrijwilligersteam van Hippisch Centrum Breda  voor het organiseren van zo’n mooi concours.

20 en 22 juli
Vrijdag 20 juli streden de springruiters op de regiokampioenschappen in Hoofddorp om een plekje op de startlijsten van de nationale kampioenschappen die op worden verreden in Ermelo.

Een tweedeplaats was er Franklin Posmus met onder het zadel So-It-Be (v Tadmus) in
het ZZ.
In het L sprong, lesklant, Nicolle Balla met haar ruin Quidam des Courlees (v Hornet Rose) in een sterk deelnemersveld naar een mooie derde plaats, voor beide ruiters een mooi resultaat waarmee ze op 7 en 8 september naar Ermelo mogen afreizen.

Maikel die met zijn merrie Uncroyable (v Quickstar) in het M aan dit concours deelnam was helaas niet instaat om de benodigde punten te scoren voor deelname aan de nationale kampioenschappen.
 

Zondag 22 juli waren de dressuurruiters aan de beurt om zich te plaatsen voor de nationale kampioenschappen in Ermelo, in het M2 werd onze lesklant en oppas, Pascale de Miranda, kampioen!!!! met de ruin Bugatti (v Sandro hit).
In de Z1 was er een derde plek voor lesklant Ineke den Drijver met de merrie Wiolita
(v San Remo), beide amazones gaan hiermee door naar het NK in Ermelo.
Elisabeth liep met de ruin Bravo, die ze nog maar kort geleden voor het eerst in het Z1 heeft uitgebracht, twee hele nette proeven maar behaalde jammer genoeg net niet voldoende punten voor een startplaats in Ermelo.

paralympics, London 2012

Bishop Burton

Zoals bij velen bekend doet Zareno deze zomer mee aan de Paralympics in Londen, de Canadese amazone Eleonore Elstone heeft al deelgenomen aan Para-Equestrian wedstrijden in Portugal, België en Duitsland.
Als voorbereiding van de Paralympics was het complete Canadese team te vinden in Bishop Burton, Engeland, voor een wedstrijd in het weekend van 16 t/m 19 augustus.

Het Canadese team bestaande uit totaal 18 personen zag dit als een generale voor de spelen, behalve de vier ruiters bestond het team uit vijf grooms, twee coaches, een mental coach, Chef d'équipe, masseur, financieel manager, team dierenarts en nog twee verzorgers.
De wedstrijd begon op donderdag weer met de gebruikelijke "jog" wat bij de para een hele happening is, het hele team is dan hetzelfde gekleed, hierna begon op vrijdag de wedstrijd.

Eleonore en Zareno moesten de eerste dag nog een beetje inkomen en scoorde 65,70 %. Op de Tweede dag liep Zareno super en scoorde ruim 70% en dit was goed voor de eerste plaats! Ook de laatste dag tijdens de kür op muziek was de eerste plaats voor hen, met weer ruim 70%!
Hierna hadden de paarden een paar rustigere dagen en op vrijdag 24 augustus zal de reis vervolgen richting Londen!
Londen - Greenwich

Op vrijdag 24 augustus  ben ik met de andere grooms van “Team Canada” aangekomen in Londen voor de Paralympics 2012, echt super gaaf om mee te maken, alleen al als je door Londen rijd en alle locaties passeert van de spelen is echt een happening!
Als je daarna aankomt in Greenwich, het gedeelte waar de paarden heen moeten, staat er een heel (letterlijk) leger klaar om alles te controleren voordat je er in mag.

Er word in, op, onder de vrachtwagen gekeken en iedereen moet uitstappen om door beveiligingspoorten te gaan net als in de luchthaven. Vervolgens word je begeleid naar de stallen waar een team klaarstaat om te helpen uitladen. Hier was ik, en ook de rest van mijn collega's, erg blij mee want je wil niet weten hoe veel spullen er mee waren. Daar kwam gewoon een aparte vrachtauto voor mee!

De paarden werden voor binnenkomst gecheckt, en vervolgen naar hun stallen gebracht. De gang werd gelijk versierd en kleurt nu rood door alle Canadese vlaggen. Wel grappig om te zien hoe alle gangpaden veranderen in etalages met de kleuren van elk land.
Gelijk zijn we een rondje gaan lopen en het is wel gaaf om dan alles in het echt te zien wat je eerst allemaal op tv zag, toen ik midden in het grote stadion stond met die reusachtige tribunes er om heen had ik wel echt even een "wauw" momentje.
Grooming team
Bij de masseur
Eleonore en Anne
Groom Zoë
24 en 25 augustus
Fijn gereden tijdens den Gouberghse zomerdagen.
Op vrijdag voor Zuidhoeve een vijfde plaats in de klasse Z en in het ZZ een vijfde plaats voor So It Be en een zesde plaats voor Casmir Z.
Op zaterdag een vierde plaats voor Zuidhoeve in de klasse Z en voor So it Be nog een negende plaats in het ZZ.


22 augustus
Vandaag bij Johan Laseur in Soest geweest, op dit gezellige concours werd Maikel, met de merrie Uncroyable, zesde in het L en sprong Nicole Balla met haar ruin een mooi foutloos L parcours.
Franklin een tijdfout met Clinograaf in het L.

13 t/m 16 augustus
In Ermelo naar de paardendagen en de Vion Cup geweest met de 4 jarige  Desperado (v Argentinus) en de 5 jarige Cartier de Musk (v Diamant de Semilly).

Maandag begon met een mooie foutloze ronde van Cartier de Musk waardoor we woensdag terug mochten voor de halve finale waar we helaas een fout op hindernis 2 kregen en Franklin afgegroet heeft.

Dinsdag werd Desperado tiende van de 134 met de punten 7.8 voor springen en 8.3 voor het rijden wat ook een startplek op donderdag gaf in de finale, hierin werden we twintigste met 7.2 voor springen en 7.6 voor het rijden.

28 juli
Vandaag zijn Anne en Maikel naar de Middenbeemster geweest om daar met 2 jonge paarden oefenparcours te rijden, Anne werd eerste met 80 punten en Maikel tweede met 78 punten wat een mooi resultaat was voor de eerste concours ervaring met deze paarden.