Clicky

13 september
Sander van Straaten is vandaag de nieuwe eigenaar geworden van het talentvolle springpaard Clinograaf (Quasimodo Z x Elmshorn x Lancelot).
Van harte gefeliciteerd Sander met deze nieuwe stap in je succesvolle carrière als springruiter.

7 en 8 september
Op het KNHS terrein in de Ermelo werd deze dagen de hipade gehouden en gestreden om het Nederlands kampioenschap.
Franklin, die zich met So It Be (v Tadmus) tijdens de regionale kampioenschappen in Hoofddorp had geplaatst in de klasse ZZ voor dit evenement, sprong de eerste dag een klassiek parcours over 2 manches, in de eerste manche hadden ze een tijdfout en in de tweede manche een fout op de laatste hindernis wat inhield dat ze met 5 strafpunten over 2 parcoursen in het tussen klassement eindigden op een 13
de plek.

De volgende dag moest de combinatie weer 2 klassieke parcoursen springen, het eerste parcours werd foutloos afgelegd waarmee we op schoven naar een zevende plek in het tussen klassement maar helaas kregen we in het laatste parcours een fout waardoor er niet meer dan een vijfde plek over bleef waarmee we echter toch erg tevreden waren.
30 september
Met z’n drieen bij de BeemsterRuiters in de Middenbeemster op concours geweest.

Nicole Balla sprong met Quidam des Courlees in het L wat resulteerde in een mooie overwinning en een tweede prijs.
In het M sprong Maikel Posmus met Uncroyable twee strakke parcoursen wat ook goed was voor een over winning en een derde plek.
Tenslotte sprong Franklin een nieuw paard, Brennergraaf, in het Z wat ook een eerst plek opleverde.

Weer een geslaagde dag voor Stal Posmus met 3 eerste prijzen, een tweede en derde prijs.

16 september
Met drie paarden naar Etten-Leur geweest om daar deel te nemen in het 1,40 m.

De ruinen Zuidhoeve en So-It-Be hadden een fout maar de hengst Casmir Z was foutloos en verdiende een volgprijs in een sterk en groot deelnemersveld.

18 november
Vandaag naar Lisse geweest om daar aan de selectiewedstrijden voor jumping Amsterdam deel te nemen.
De dag begon met een mooi foutloos L parcours van Nicole Bala op Quidam des Courlees, helaas niet snel genoeg voor plaatsing in de RAI maar toch zeer tevreden over haar prestatie.
In het M hadden zowel Maikel als Franklin een fout op de eerste hindernis maar in het Z wist Franklin wel een startplaats in de RAI te bemachtigen door zich met So-It-Be als derde te plaatsen in het klassement.

16 september
Vandaag is Franklin voor de eerste maal naar De Voorn-Ruiters in de Meern bij Utrecht geweest.
In een zeer mooie accommodatie met een fijn parcours sprongen de paarden een prima rondje, alle vier gereden paarden hadden
weliswaar een fout maar toch gingen we met een tevreden gevoel weer huiswaarts. 

10 januari
Een week voor Jumping Amsterdam zijn we naar de handelsdagen in Drachten geweest, hier bood zich een mooie gelegenheid om met de paarden te trainen en ze alvast te laten wennen aan een grote piste met alles erop en eraan.
Samen met de collega springruiters Hans van Kalsbeek en Marco Sas werd het een leuke en gezellige dag met een hoop leermomenten voor de paarden.

27 t/m 30 december
Tussen kerst en oudejaarsdag is Franklin met 5 paarden naar Indoor Beukers geweest in Oud Karspel, omdat Maikel en Nicole op skivakantie zijn heeft Franklin hun paarden hier ook uitgebracht.
Een mooie tweede en derde plaats in het M sprong Franklin met Quidam des Courlees (het paard van Nicole Balla) en een vierde plaats in het Z met Uncroyable (het paard van Maikel).

Verder won So-It-Be de beide ZZ proeven en waren er nog een derde en vierde plaats voor Betagravin en Brennergraaf.
Leuke resultaten op dit druk bezochte kwalificatieconcours.

De eerste weken van januari staan bij ons in Noord-Holland altijd in het teken van de kring kampioenschappen als voorbereiding voor het Regio kampioenschap.

Elisabeth ging voor het eerst sinds de zomer weer op wedstrijd met Wiolita, deze 10 jarige merrie van San Remo x Renville traint en rijd ze een aantal maanden voor Ineke den Drijver.
In Barsingerhorn werd er voor het eerst Z2 gestart met deze merrie,het was absoluut nog een onwennige verrichting maar wel goed genoeg voor het kampioenschap van de kring!

Ook de leerlingen van Elisabeth hebben het goed gedaan, zo werd Pascale de Miranda afgelopen weekend kampioen in de klasse Z1 met haar paard Bugatti, in de klasse B mogen Kim Colijn en René Wagenaar naar Benningbroek om daar een gooi te doen naar het regio kampioenschap en in de klasse M1 Esther Marcellis haar beste beentje voor gaan zetten.

Kortom, 8, 9 en 10 februari zullen in het teken staan van de Regio kampioenschappen!
Indoorkampioenschappen 2013

17 januari
Op donderdag, de eerste dag van Jumping Amsterdam, mocht Franklin met vier paarden een parcours in de schitterende piste van de RAI rijden.
Brennergraaf in het M, Betagravin in het Z, Casmier in het ZZ en met So-It-Be in het 1,40m

De dag begon goed met een mooie vijfde plek in het M met Brennergraaf daarna liep  Betagravin met 1 fout in het Z een zeer mooie proef, Casmier had helaas zijn dag niet en raakte drie balken.
So-It-Be, nog maar drie maal 1,40m gestart, sprong vandaag een foutloze eerste fase en had twee fouten in de tweede fase, desondanks een proef die hij erg goed liep.