Clicky

Stal Posmus is een training- en handelsstal, opgericht door Franklin Posmus.

Franklin is geboren in de Amsterdamse buurt De Pijp, dichtbij de Albert Cuijp. Zijn ouders hadden daar een bruin café. Zijn vader ging één avond in de week met een groep klanten paardrijden in Bovenkerk. Franklin mocht dan mee en werd door deze avonden besmet met het paardenvirus. In een dolle bui kocht de vader van Franklin een pony voor hem, die vervolgens als verrassing voor Franklin het café binnen werd gebracht.

Toen duidelijk werd dat Franklin van plan was te blijven paardrijden en het virus niet van voorbijgaande aard was, kreeg hij in 1983 een eigen paard. Met dit paard stond hij op stal bij Ulkevan Meeteren in Abcoude. Hier begon zijn wedstrijdcarriére in de springsport.

Via manege de Kalverhoek, een eigen manege in Sliedrecht en een samenwerking met Johan Laseur, begon hij in 2000 een eigen stal in Castricum. Daar in Castricum werden de eerste stappen naar het huidige bedrijf gezet. Door omstandigheden moest hij deze accommodatie verlaten en kwam hij terecht op een locatie in de Westbeemster, waar hij Elisabeth Penterman leerde kennen.

Elisabeth werd als jong meisje geïnspireerd door de Bianca-boekenserie. Haar ouders hadden echter helemaal niks met paarden, dus voor dat Elisabeth ook daadwerkelijk op een paard zat verstreken er een aantal jaren. Daarna ging het erg snel en op haar dertiende had zij haar eerste pony, genaamd Charlie Brown. Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost maar uiteindelijk liep deze pony Z-dressuur. (Voor het springen was Elisabeth duidelijk niet in de wieg gelegd)

Al gauw reed Elisabeth meerdere pony's in de Z-dressuur en werd ook de overstap naar de paarden gemaakt. Het eerste paard van Elisabeth was Ghostbuster met wie zij meerdere successen heeft gehad. Dit paard heeft Franklin en Elisabeth uiteindelijk samengebracht.

In 2005 zijn zij samen het bedrijf in zijn huidige vorm aan de Nekkerweg in de Middenbeemster begonnen. Met dertig boxen, een fantastische buitenbak en alle benodigde faciliteiten is dit een geweldige accommodatie, waar veel plezier wordt beleefd aan de training en het africhten van paarden.

In april 2006 is Anne van Silfhout bij Stal Posmus komen werken. Anne verzorgt de paarden als Franklin en Elisabeth aan het werk zijn en brengt de jonge paarden uit op concours. Met zijn drieën vormen zij de dagelijkse leiding van Stal Posmus, die vaak ondersteund wordt door stagiaires.

Veel plezier met het rondkijken op onze website.

Franklin en Elisabeth Posmus.